Ingrediente
100-150 g ficat crud de pasare, vitel sau porc, 50 g franzela, 30 g gris, 20 g
faina, un ou, 2 linguri untdelemn, o lingurita ceapa rasa fin, o lingurita cu
virf de patrunjel taiat marunt, un virf de cutit piper.
Mod de preparare
Franzela , muiatao clipa in apa rece si bine stoarsa, se trece prin masina de
tocat, impreuna cu ficatul crud si cu ceapa calita, un minut, in untdelemn.La
tocatura se adauga oul intreg, patrunjelul, faina, grisul si piperul si se
amesteca bine.Compozitia va fi moale.Supa se va pune intr-o cratita de 3-4
l.Cind clocoteste, se uda lingurita si cu ea se ia din compozitie cite o galusca
si i se da drumul in supa; galusca se va coagula imediat, nu se va imprastia.Vor
rezulta cca 34 galuste.Se fierb cu capac, in clocote mici, cca 10 minute;dupa 5
minute, se intorc cu furculita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu