Ingrediente
Carnea se fierbe cu zarzavat;un galbenus fiert, un galbenus crud, 300 ml
untdelemn, 100 ml smintina, mustar, ceapa verde, o frunza de telina, marar,
zeama de lamiie, sare.
Mod de preparare
Se va folosi numai o parte din carne pentru salata cu maioneza, daca nu sint
multe persoane la masa.Din restul puiului(picioare,aripi) se vor pregati: pilaf
sau ciulama, sau rasol cu un sos oarecare.Se poate pune la fiert, de la inceput,
numai carnea necesara, picioarele lasindu-le pentru friptura.Carnea fiarta se
curata de pe oase, se taie in cubulete zarzavatul, de asemenea, se mai adauga 2
cartofi de marime mijlocie fierti, taiati in cubulete si o lingurita cu
mazare.Maioneza se prepara din cantitatile mentionate, se amesteca cu smintina,
se adauga sare, zeama de lamiie, mustar, ca sa aiba gust mai picant, iar pentru
aroma se pun: marar, o frunza de telina sau patrunjel - toate taiate marunt si
putina ceapa, rasa prin razatoarea cu gauri mici; apoi se adauga carnea si
zarzavatul.Salata se asaza pe platoul de servit, se niveleaza si se orneaza cu
masline taiate in forma de stea si cu gogosari etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu