Ingrediente
4-5 oua, 40-50 g unt si 50 ml untdelemn, sare piper, 100 g ciuperci, o ceapa de
marime mijlocie, marar, patrunjel, 50 g branza telemea rasa sau cascaval ras.
Mod de preparare
Ciupercile, bine spalate, se taie in felii subtiri. Ceapa taiata marunt se
caleste cu o lingura de untdelemn, un minut, la foc mic, apoi se adauga
ciupercile, un virf de lingurita cu sare, un virf de cutit cu piper, lasandu-se
sa fiarba acoperite, pana cand scade complet apa ce o lasa (se adauga cate
putina apa daca este necesar ) si se inmoaie. Se aromeaza cu frunze de marar si
patrunjel taiate marunt. Se pastreaza acoperite, pe un vas cu apa fierbinte.
Omleta se pregateste ca si cea simpla, coapta in tigaie mijlocie de clatite,
avand grija sa nu fie mai groasa de 2 cm (deoarece se va indoi in jumatate si,
daca este groasa se va rupe). Se prajeste numai o parte, deasupra ramanand
cremoasa (moale) de 1/2 cm. Se rastoarna ciupercile peste ea, se impatureste
jumatate si se lasa sa alunece pe o farfurie; se presara cu branza telemea rasa
sau parmezan ras si se serveste calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu