Ingrediente
1 kg legume, 300-400 g carne de porc slaba, de vitel sau piept de pasare, 100 g
orez, 100 g ceapa, 250 ml smintina, 50 g unt sau untdelemn, marar, patrunjel.
Mod de preparare
Toate legumele afara de cartofi si in plus morcovii, telina, gulia care se
fierb inabusite, se pot pregati cu orez.Carnea, tocata de 2 ori prin masina, se
caleste, facultativ, cu ardeiul si cu condimentele intr-o cratita cu 3-4 linguri
de untdelemn si se lasa deoparte.Orezul se fierbe astfel ca bobul sa ramina
intreg.Cind toate sint gata, se amesteca carnea cu orezul.Intr-un vas
termorezistent, uns cu margarina sau untdelemn, se asaza 1/3 din leguma
pregatita sau legume combinate cum ar fi: morcovi, telina, mazare, sau gulii,
morcovi, mazare sau conopida, morcovi,mazare etc., peste care se asaza jumatate
din carnea cu orez, apoi 1/3 din legume, urmate de restul de carne si de
legume.Deasupra se pun bucatele de unt.Vasul se introduce in cuptor cu 15 minute
inainte de servirea musacalei.Cind se scoate de la cuptor, deasupra musacalei se
pune smintina.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu