Ingrediente
1/2 kg loboda, 1/2 l bors, zeama sau sare de lamiie, sau otet, o ceapa mica, un
virf de cutit de piper, 4-5 catei de usturoi, leustean, un galbenus, 100 ml
smintina sau iaurt, sare.
Mod de preparare
Loboda se spala, fara sa se rupa frunzele, in 2-3 ape; apoi se rup frunzele
si virfurile fragede, se iau manunchi, se taie felii mai late care se vor pune
in 1 1/2 l apa clocotita, impreuna cu ceapa taiata marunt si se vor fierbe circa
30 minute.Ciorba se acreste cu bors sau cu alta substanta acra.Se poate pune si
o lingurita cu virf de "Vegeta" sau un virf de cutit de piper, se adauga sare
cit mai este necesar si 1-2 linguri cu untdelemn in care se pune un virf de boia
dulce, ca in reteta precedenta, pentru aspect.Se drege ca si ciorba de salata,
apoi se sareaza si, pentru aroma, se adauga usturoi tocat si leustean.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu