Ingrediente
1/2 kg carne de pasare (piept, pulpe), 100 g ciuperci, 50 ml untdelemn,200 g
unt, o cutie de sardele, 10 masline, 100 g sunca, 2-3 castraveciori acri, un ou,
o ceapa, o lingurita cu virf mustar, 100 ml vin, 2 linguri rom,sare, condimente
de pasteta.
Mod de preparare
Ceapa taiata marunt se caleste intr-o cratita, in untdelemn, 2 minute, apoi,
se adauga bucatile de carne, ciupercile, vinul, romul, sarea si condimentele.Se
lasa sa se friga la foc mic, acoperite sau se introduce cratita in cuptor,
acoperita ca sa ramina carnea moale si suculenta.Daca este nevoie, se pune
putina apa, avind grija ca la sfirsit, sosul sa fie scazut.Cind furculita intra
cu usurinta in carne, inseamna ca aceasta este gata.Dupa ce s-a racit si s-a
scos de pe oase, carnea se trece de 3 ori prin masina de tocat, impreuna cu
sardelele si cu untdelemnul lor.Untul se freaca pina ce devine moale, apoi se
adauga tocatura, sunca, maslinele, castraveciorii acri, rasi prin razatoarea cu
gauri mici si scursi de zeama si oul fiert tare - toate taiate in cuburi mici,Se
amesteca bine si se adauga mustar si sare fina dupa gust.Pasteta se aranjeaza pe
un platou, si apoi se tine in frigider ca sa se intareasca.Cu pasta neintarita
sepot face sandvisuri;se poate folosi si ca umplutura pentru rulada.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu