Ingrediente
1/4 kg de creier de porc sau de vitel, 1/2 kg ciuperci, o ceapa mare (100 g), 50
g unt sau untdelemn, o foaie de dafin, 150 ml suc de rosii, zeama de lamiie,
marar, sare, piper, ienibahar.
Mod de preparare
Creierul se fierbe in apa cu sare si otet, la care se adauga foaia de dafin
si cite un virf de cutit de piper si ienibahar macinate.Dupa ce s-a scurs si s-a
racit, creierul se taie in felii groase de 2 cm.Ceapa taiata marunt se
infierbinta la foc mic, in unt sau untdelemn, pina cind se moaie si scade apa
ce-o contine, devenind lucioasa, insa fara sa se ingalbeneasca, apoi se adauga
ciupercile bine spalate si taiate in felii mai mari, 1/2 lingurita cu sare si un
virf de cutit cu piper.Se lasa sa fiarba acoperite, adaugind cite putina apa, ca
sa se formeze un sos cit sa le cuprinda.Se sareaza si se acreste, dupa gust, cu
zeama sau sare de lamiie, si se aromeaza cu o lingurita cu virf de marar sau
patrunjel taiat marunt.Ciupercile se desarta intr-un vas termorezistent cu care
se vor servi la masa; peste ele se asaza feliile de creier, una linga alta, care
se preseaza putin, ca sa intre in sos.Vasul se introduce in cuptor cu 15 minute
inainte de servirea preparatului. Mincarica se serveste ca fel intii sau ca fel
doi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu