marți, 15 octombrie 2013

Crostata di ricotta




Ingrediente

Aluat
2 oua
150g faina
100g zahar
50g unt
esenta de vanilie
½ lingurita de sare

Crema

300g branza ricotta
200g cirese din compot
50g alune
20g unt
30g zahar pudra
sirop din compotul de cirese

Cum preparam:

•    Pregatim aluatul. Frecam untul cu zaharul. Adaugam ouale, esenta de vanilie si praful de sare. Omogenizam si punem faina. Framantam si lasam la rece timp de 30 de minute.
•    Intindem o foaie subtire si o asezam intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Coacem 25 de minute la foc moderat.
•    Prentru crema, frecam branza cu untul si zaharul pudra. Intindem un strat de branza peste aluat. Deasupra presaram cirese si alune. Cand servim turnam deasupra 2-3 linguri de compot.

Timp de preparare: 40 minute
Timp de coacere: 25 minute

Niciun comentariu: