Ingrediente
500g mere
2-3 linguri de zahar
2-3 lingurite scortisoara macinata
2-3 linguri de zahar
2-3 lingurite scortisoara macinata
Aluat
1 ou
1 galbenus
200g unt
200g smantana
500g faina
1 lingura zahar pudra
½ lingurita sare
1 galbenus
200g unt
200g smantana
500g faina
1 lingura zahar pudra
½ lingurita sare
Cum preparam:
• Frecam untul cu oul si galbenusul. Adaugam zaharul, sarea
si smantana. Punem faina, framantam si lasam la rece 30 de minute.
• Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare. Le strocem de suc.
• Intindem 2 foi de aluat. Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava rotunda. Punem prima foaie si asezam merele stoarse, presaram zahar si scortisoara. Acoperim cu a doua foaie.
• Coacem la cuptor timp de 40-45 de minute, la foc moderat.
Timp de preparare: 40 minute
Timp de coacere: 45 minute
• Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare. Le strocem de suc.
• Intindem 2 foi de aluat. Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava rotunda. Punem prima foaie si asezam merele stoarse, presaram zahar si scortisoara. Acoperim cu a doua foaie.
• Coacem la cuptor timp de 40-45 de minute, la foc moderat.
Timp de preparare: 40 minute
Timp de coacere: 45 minute
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu