Ingrediente
Aluatul
3 oua
300g faina
200g unt
100g zahar
1 plic zahar vanilat
1 lamaie
Crema
Ingrediente
150g zahar
100g faina
500ml lapte
100g unt
1 lamaie
3 oua
300g faina
200g unt
100g zahar
1 plic zahar vanilat
1 lamaie
Crema
Ingrediente
150g zahar
100g faina
500ml lapte
100g unt
1 lamaie
Cum preparam
Frecam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam ouale batute, omogenizam si punem faina. Framântam si lasam la rece 30 minute.Intindem o foaie, o asezam intr-o tava de tarta unsa cu unt si coacem 30 minute la foc moderat.
Punem laptele la fiert, pe foc mic. Când clocoteste, punem faina dizolvata in putina apa fierbinte, zaharul si coaja de lamâie. Amestecam continuu pâna se ingroasa. Dupa ce s-a racit punem untul moale si sucul de lamâie. Omogenizam foarte bine.
Taiem lamâia felii foarte subtiri. Punem crema de lamâie in tarta racita, nivelam si ornam cu rondelele de lamâie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu