Ingrediente
4 galbenusuri
200g zahar
400g frisca
1 plic zahar vanilat
150 g ciocolata
100g frisca lichida
50g alune de padure
200g zahar
400g frisca
1 plic zahar vanilat
150 g ciocolata
100g frisca lichida
50g alune de padure
Cum preparam
• Frecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pe baie de abur, pana cand se dizolva zaharul si se formeaza o crema. Cand s-a racit adaugam frisca, 50 g ciocolata rasa pe razatoarea mare si alunele tocate bucatele. Amestecam foarte bine.• Tapetam forme de budinca cu folie de plastic si turnam compozitia. Împachetam cu folia ramasa pe margine si lasam la rece 3 ore.
• Topim 100g ciocolata pe baie de abur. Adaugam frisca lichida si amestecam foarte bine. Turnam în farfurioare si asezam bucati de parfait. Ornam cu bucatele de ciocolata.
Timp de preparare: 40 minute
La rece: 3 ore
Mic secret: Parfaitul are o consistenta cremoasa ceea ce il face sa nu se topeasca foarte repede si sa poata fi feliat. Original, parfaitul era o inghetata aromata cu cafea. Astazi este o crema cu galbenusuri de ou, aromata cu frisca si piure de fructe sau ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu