marți, 22 octombrie 2013

Parfait cu ciocolata




Ingrediente


4 galbenusuri
200g zahar
400g frisca
1 plic zahar vanilat
150 g ciocolata
100g frisca lichida
50g alune de padure

Cum preparam

•    Frecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pe baie de abur, pana cand se dizolva zaharul si se formeaza o crema. Cand s-a racit adaugam frisca, 50 g ciocolata rasa pe razatoarea mare si alunele tocate bucatele. Amestecam foarte bine.
•    Tapetam forme de budinca cu folie de plastic si turnam compozitia. Împachetam cu folia ramasa pe margine si lasam la rece 3 ore.
•    Topim 100g ciocolata pe baie de abur. Adaugam frisca lichida si amestecam foarte bine. Turnam în farfurioare si asezam bucati de parfait. Ornam cu bucatele de ciocolata.
                                
Timp de preparare: 40 minute
La rece: 3 ore

Mic secret: Parfaitul are o consistenta cremoasa ceea ce il face sa nu se topeasca foarte repede si sa poata fi feliat. Original, parfaitul era o inghetata aromata cu cafea. Astazi este o crema cu galbenusuri de ou, aromata cu frisca si piure de fructe sau ciocolata.

Niciun comentariu: