Ingrediente:
2
cesti supa de legume
3/4 linguri scortisoara
1/2 lingura ghimbir
1/2 lingura chimion macinat
1/4 lingura sofran
1 ceasca de couscous
1 morcov mediu, taiat in felii de ½ centimetru
1 ceapa rosie mica, taiata in cuburi de ½ centimetru
1 ardei gras rosu mediu, taiat in cuburi de ½ centimetru
1 castravete mic, taiat in cuburi de ½ centimetru
1 mar mic, taiat in cuburi de ½ centimetru
1/3 ceasca smochine sau curmale, taiate bucatele
1-2 cesti naut, din conserva sau fiert
1/4 ceasca zeama de lamaie, proaspata
½ lingura ulei
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru, proaspat macinat
3/4 linguri scortisoara
1/2 lingura ghimbir
1/2 lingura chimion macinat
1/4 lingura sofran
1 ceasca de couscous
1 morcov mediu, taiat in felii de ½ centimetru
1 ceapa rosie mica, taiata in cuburi de ½ centimetru
1 ardei gras rosu mediu, taiat in cuburi de ½ centimetru
1 castravete mic, taiat in cuburi de ½ centimetru
1 mar mic, taiat in cuburi de ½ centimetru
1/3 ceasca smochine sau curmale, taiate bucatele
1-2 cesti naut, din conserva sau fiert
1/4 ceasca zeama de lamaie, proaspata
½ lingura ulei
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru, proaspat macinat
Reteta:
Intr-o
cratita de marime medie, pune impreuna supa, scortisoara, ghimbirul, chimionul
si sofranul. Adauga si couscous-ul incet, amestecand continuu pana la punctul
de fierbere, timp de 1 minut. Acopera apoi bine cratita si da la o parte de pe
foc, lasand inca 15 minute.
Dupa ce s-au scurs cele 15 minute, amesteca couscous-ul cu o furculita si
transfera-l intr-un bol, lasand sa se raceasca. Apoi amesteca din nou, avand
grija sa nu desfaci eventualii bulgari formati.
Adauga morcovul, ardeiul, castravetele, ceapa, marul, smochinele, nautul si
amesteca.
Intr-un borcanel mic, cu capac, adauga uleiul, zeama de lamaie, piperul si sarea, pune capacul si agita bine, pana la amestecare. Toarna dressingul peste salata si amesteca bine.
Intr-un borcanel mic, cu capac, adauga uleiul, zeama de lamaie, piperul si sarea, pune capacul si agita bine, pana la amestecare. Toarna dressingul peste salata si amesteca bine.
Acopera bolul si pune compozitia la frigider cateva
ore.
Salata se mai poate asezona cu mai multa zeama de lamaie, sare sau piper, dupa
gust, inainte de servire.
Alte sugestii:
Aceasta
reteta este absolut delicioasa. Incearca sa o faci pentru sambata seara, asa
incat sa ai un meniu perfect, racoros, pentru o noapte fierbinte. Iti
recomandam sa o servesti cu felii de rosii proaspete.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu