marți, 22 octombrie 2013

SALATA DE OREZ BRUN CU CURRY




Ingrediente:

apa
sare
300 grame orez brun, de preferinta cu bobul lung
1 ceapa taiata marunt
1 lingura chimen macinat
3 lingurite praf de curry
75 grame suc de portocale
100 grame de caise uscate, taiate marunt
75 grame de stafide sau sultanine

Reteta:

Pune apa cu sare la fiert. Adauga orezul si lasa sa fiarba in jur de 30-40 de minute, pana cand orezul este moale.
Separat, inmoaie ceapa un minut in cateva picaturi de apa (ca sa eviti folosirea uleiului), adauga praful de curry si chimen si mai lasa 2 minute. Toarna si sucul de lamaie, si ia-le de pe foc, dupa inca un minut.
Pune orezul intr-un bol mai mare si amesteca bine cu sosul de mai sus. Adauga feliutele de caise si stafidele, cat orezul mai este cald inca, apoi sare si piper dupa gust, amesteca inca o data, pune un capac si lasa 2 ore, ca sa patrunda aromele.

Niciun comentariu: