marți, 22 octombrie 2013

Vinete cu orez




Ingrediente
 
3 vinete
50g orez
1 ceapa rosie
2 fire ceapa verde
50g masline negre rondele
ulei pentru prajit
sucul de la o lamaie
patrunjel verde
sare
piper
 
Cum preparam

·    Curatam vinetele, taiem cuburi si le presaram cu sare. Lasam 30 de minute sa elimine apa.
·    Între timp fierbem orezul.
·    Încingem ulei într-o craticioara si prajim vinetele 5-6 minute, adaugam orezul si mai prajim 2-3 minute. Lasam sa se raceasca.
·    Tocam ceapa rosie.
·    Punem într-un bol vinetele cu orez, ceapa, maslinele rondele si patrunjelul tocat. Stropim cu sucul de lamaie, presaram sare, piper si amestecam.
·    Asezam pe platou, ornam cu rondele de vanata prajita si frunze de patrunjel.

2 portii

Niciun comentariu: