Ingrediente
Aluat2 oua
50g unt
100g faina
100g nuca macinata
50g smantana
50g zahar pudra
¼ lingurita sare
Crema
4 oua4 mere
2 linguri miere
30ml coniac
300g frisca
400g branza de vaci
50g gris
50g zahar
1 plic zahar vanilat
Cum preparam:
• Pentru aluat, frecam untul cu zaharul si sarea. Adaugam ouale si smantana. Omogenizam si pune frisca si nuca macinata. Framantam si lasam la rece timp de 30 de minute.• Intindem o foaie subtire si o punem intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Coacem la cuptor timp de 20 de minute la foc moderat.
• Pentru crema, amestecam 2 galbenusuri cu mierea, zaharul vanilat si coniacul. Batem 2 albusuri spuma tare. Punem galbenusurile si albusurile in blender, adaugam frisca si amestecam.
• Separat amestecam 400g branza de vaci cu grisul, 50g zahar si 2 albusuri batute spuma.
• Curatam merele de coaja si seminte si le taiem felii.
• Peste aluatul copt intindem crema de frisca si deasupra asezam feliile de mar. Turnam crema de branza si nivelam. Coacem 15 minute la foc moderat.
Timp de preparare: 60 minute
Timp de coacere: 35 minute
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu