duminică, 24 noiembrie 2013

Crispy Strips



Ingrediente:
- 2 bucati mari de piept de pui
- 3 oua
- 2 cani de fulgi de porumb aurii
- 2 linguri de amidon

Pentru marinarea carnii:
- o cana de lapte
- 2 linguri de praf de usturoi
- 2 linguri de chilli iute (o lingura daca nu va plac atat de picante ca si cele de la KFC)
- o lingura de paprika
- o lingura de piper

In primul rand, amestecati toate ingredientele pentru marinata, taiati carnea fasii pe lung si lasati-o la marinat peste noapte. Eu folosesc o punga cu fermoar, pe care o tin neaparat la frigider.

Cand carnea e gata de marinat, se face un sos din ouale batute, 1/2 cana de fulgi si amidon, se condimenteaza cu putina sare si piper, in functie de cat le doriti de picante. Ideea e ca sosul trebuie sa fie destul de gros pentru ca fulgii de porumb sa se prinda cat mai bine. Dati carnea intai prin amestecul de ou cu fulgi, apoi prin fulgii de porumb. Crisy Strips se prajesc in baie de ulei, in tigaie adanca, tuci sau friteuza.


Niciun comentariu: