ALUATUL
500g faina
200g unt
200ml smantana
1 ou
1 galbenus
1 lingura de zahar
½ lingurita sare
zeama de la o lamaie
CREMA
ALBA500g faina
200g unt
200ml smantana
1 ou
1 galbenus
1 lingura de zahar
½ lingurita sare
zeama de la o lamaie
400g branza de vaci
2 oua
100g zahar
70g unt
1 lingura gris
1 lingura faina
400g dulceata de visine sau cirese
ALUATUL
· Frecam laolalta untul, sarea, galbenusul si oul intreg. Adaugam zaharul, zeama de lamaie si smantana. Amestecam totul foarte bine, turnam faina treptat si praful de copt. Framantam si punem aluatul la rece.
CREMA ALBA
· Frecam branza cu untul moale. Adaugam galbenusurile, grisul, faina si doar 50g zahar.
· Separat, batem albusurile spuma tare, adaugam restul de zahar si le turnam peste crema de branza. Amestecam foarte bine.
ASAMBLARE:
· Scoatem aluatul din frigider si il taiem in 2 parti inegale: un sfert si trei sferturi. Pastram sfertul de aluat la frigider.
· Intindem cu sucitorul restul de aluat – cele trei sferturi – pe dimensiunile tavii pe care dorim s-o folosim.
· Ungem tava cu unt, o tapetam cu faina si intindem in ea foaia de aluat. Turnam crema de branza si o uniformizam. Peste crema intindem dulceata.
· Scoatem din frigider si primul sfert de aluat pastrat. Fiind foarte rece, il putem da pe razatoarea mare, chiar deasupra prajiturii. Presaram coca uniform pe toata suprafata prajiturii.
· Introducem prajitura in cuptorul incins. O coacem 30-40 minute, pana se rumeneste usor.
TIPS:
Daca incalzim dulceata la microunde sau la bain-marie inainte de a o intinde peste crema de branza, aceasta se va intinde mult mai usor si uniform.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu