vineri, 8 noiembrie 2013

Meringue cu piersici si fistic



Ingrediente

6 albusuri
300g zahar
suc de lamaie
300g frisca
200g fructe de padure
4 piersici din compot
50g fistic
 
Cum preparam

·    Batem albusurile spuma tare. Adaugam zaharul si sucul de lamaie. Punem vasul pe baie de abur si continuam sa batem pana cand se întareste.
·    Coacem 2 foi de bezea. Ungem o forma rotunda cu unt, tapetam cu faina si turnam jumatate din compozitie. Coacem 30 de minute la foc moderat, lasand usa cuptorului putin deschisa. Foaia nu trebuie sa-si schimbe culoarea. Procedam la fel cu a doua foaie.
·    Taiem piersicile în 4 si apoi jumatati.
·    Asezam o foaie de bezea, o acoperim cu un strat de frisca si punem piersici si fructe de padure. Acoperim cu a doua foaie de bezea, întindem un strat de frisca si asezam fructele. Presaram fistic

Timp de preparare: 100 minute

Niciun comentariu: