duminică, 24 noiembrie 2013

Poale-n brau




Ingrediente :

500 g faina
4 oua,
60 g drojdie,
100 ml smantana,
100 ml lapte,
zahar,
zahar vanilinat,
100 g untura,
coaja de lamaie,
esenta de vanilie.

Umplutura:

250 g branza vaci(cas),
2 galbenusuri,
50 g zahar,
30 g gris fiert. 
Preparare :
Drojdia se dizolva in laptele incalzit,se adauga cateva linguri de faina si se lasa la crescut.Doua galbenusuri se freaca spuma cu zaharul si sarea.Maiaua(drojdia si laptele)se amesteca cu coaja de lamaie si vanilia.Se framanta timp de 20 de min,apoi se adauga,putin cate putin,untura calda(sau uleiul).Umplutura se prepara foarte usor,amestecand branza,galbenusurile,smantana,zaharul si grisul.Dupa ce aluatul a crescut,se intinde o foaie groasa de 2 cm,care se imparte in patrate egale.Pe fiecare patrat se pune o lingurita de umplutura,dupa care se lipesc colturile opuse.atentie,lipiti bine,ca umplutura sa nu iasa in timpul coacerii.pentru ca acest lucru sa nu se intample,ungeti placinta cu un ou batut.Dupa ce ati terminat operatiunile premergatoare,ungeti o tava cu margarina si tapetati-o ,apoi asezati micile placinte.Se coc la inceput la foc mic,apoi la foc potrivit,aprox 1h.Dupa ce s-au copt,se presara zahar vanilat deasupra.

Niciun comentariu: