marți, 12 noiembrie 2013

TORT ESPRESSO




BLATUL
6 oua
140g zahar
200g faina
30g cacao
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat

CREMA
5 galbenusuri
200g zahar
50ml lapte
200g unt
4-5 lingurite ness

SIROPUL
200ml apa
100g zahar
30ml esenta de rom

GLAZURA
30ml apa
50g zahar
30 g unt
1 lingurita ness

BLATUL
·    Batem spuma albusurile cu zaharul. Adaugam galbenusurile pe r#nd, faina cu praful de copt, zaharul vanilat si cacao cernuta. Amestecam prin rasturnare.
·    Ungem cu unt o tava cu diametrul de 30cm.Turnam compozitia si o coacem 35 minute.
CREMA
·    Amestecam galbenusurile cu zaharul si laptele. Le fierbem pe baie de abur p#na se ingroasa. Lasam sa se raceasca. Adaugam untul si ness-ul si amestecam p#na se omogenizeaza.
SIROPUL
·    Fierbem apa cu zaharul si esenta de rom, timp de 1-2 minut.
GLAZURA
·    Fierbem apa cu zaharul, lingurita de ness si untul. Dupa ce da in fiert, oprim focul si o lasam sa se raceasca putin.
·    Taiem blatul rece in 3 foi egale si leinsiropam.Intre foi punem crema in cantitati egale. Deasupra intindem glazura calduta.Ornam tortul dupa preferinta. Pentru a pastra aroma putem folosi boabe de cafea.

Niciun comentariu: