Ingrediente
Blat:
13
oua
13
lg zahar
11
lg faina
4
lg cacao
esenta
vanilie
Crema:
6
oua
600g
zahar
6
lg apa
3
pac margarina rama
100
g cacao
2
fiole esenta de rom
Glazura:
500g
fondant de cacao
Sirop
(1l) l-am facut dupa gust numai ca o parte din zahar trebuie caramelizat sa
capete o culoare frumoasa si am adaugat esenta de rom
Mod de preparare
Blat
:
1.
se separa ouale si se bat albusurile cu 8 lg de zahar si galb.cu 5lg zahar plus
esenta,se amesteca ,
2.
se cerne faina impreuna cu cacao peste compozitie si se toarna in tava (35/33) tapetata
cu hartie, se coace la foc potrivit.
Crema:
se fierbe ouale cu zaharul si apa pana la proba de fir se adauga cacao se lasa
sa se raceasca un pic apoi se adauga margarina taiata cubulete batandu-se cu
mixerul la viteza mare.
La
sfarsit se adauga esenta Glazura: l-am topit la baien marine am adaugat in el
un pic de esenta de rom
Sirop(1l):
l-am facut dupa gust numai ca o parte din zahar trebuie caramelizat sa capete o
culoare frumoasa si am adaugat esenta de rom
Asamblare:
am taiat blatul in doua l-am insiropat apoi am adaugat un strat de crema cam de
13 mm, am pus a doua foaie pe care am insiropat-o.
Am
dat la rece 4 ore. Dupa aceia am portionat fiecare avand cam 6/6cm. Am trecut
fiecare prajitura prin fondantul topit (cald) deasupra am facut cate o avelina
din crema. Gata
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu