miercuri, 18 septembrie 2013

Zece mituri despre sănătatea bărbaților



1. Să depui efort fizic pe stomacul gol ajută la arderea grăsimilor. Nu numai că organismul se apucă să ardă grăsimile după ce și-a epuizat rezervele de proteine și carbohidrați, dar efortul fizic pe stomacul gol nu înseamnă decât că epuizarea fizică se instalează mai repede. 




2. Mușchii se transformă în grăsime dacă nu faci constant efort fizic. Mușchii nu au calitatea magică de a deveni grăsime, iar scăderea masei musculare și acumularea grăsimii sunt două procese paralele. 




3. Proteinele sunt cheia pentru creșterea masei musculare. Cantitatea de proteine necesară corpului este de 1.25g/kg, iar consumul care depășește această proporție nu face decât să sporească depozitul natural de carbohidrați.




4. Mesele de seară și mâncatul după miezul nopții sunt factori de îngrășare. Doctorii sunt de acord că mesele de seară nu îngrașă mai mult decât mesele din timpul zilei, dar și că orice masă în plus înseamnă un aport nutritiv mai mare, posibil unul de care organismul nu are nevoie. 




5. Mâncărurile condimentate ajută la metabolism. Impactul mâncărurilor condimentate asupra metabolismului durează nu mai mult de jumătate de oră, lăsând metabolismul să funcționeze după bunul plac în restul zilei. Singurul efect concret al mâncărurilor condimentate este faptul că te simți sătul mult mai repede. 




6. Cititul în condiții de luminozitate redusă strică ochii. Faptul că miopia este mult mai întâlnită azi decât cu secole în urmă, când se citea la lumina lumânării, tinde să contrazică regula aceasta transmisă din tată în fiu. 




7. Nu trebuie să consumi alcool dacă faci tratament antibiotic. Alcoolul nu reduce efectele antibioticelor, dar combinația dintre cele două poate avea efecte secundare de greață și migrene. 




8. Dacă te întinzi, reduci riscul apariției torsiunilor musculare. Întinderile din gimnastică ajută cu siguranță la flexibilitate, dar numai încălzirea dinaintea exercițiului fizic este cea care reduce apariția accidentelor musculare. 




9. Vitamina C reduce riscul apariției răcelilor sezoniere. Țesuturile nu pot asimila mai mult de 200mg de vitamina C pe zi, iar legătura dintre vitamina C și apariția răcelii este din ce în ce mai contestată de comunitatea medicală. 




10. Telefoanele mobile interferează cu aparatura medicală și protezele electronice. Teste efectuate pe 300 de aparate și proteze arată că telefoanele mobile nu afectează buna funcționare a acestora nici pe termen scurt și nici pe termen lung.

Niciun comentariu: