miercuri, 18 septembrie 2013

Pui cu cartofi, usturoi si vin




Ingrediente

500 gr carne pui
500 gr cartofi
10 catei usturoi
150 ml vin alb sec
100 ml apa sau supa
1 lingurita cimbru uscat (sau 1/2 legatura cimbru proaspat)
putin ulei
sare, piper

Portii: 2

Preparare

1. Intr-o oala se incinge putin ulei, doar cat sa fie acoperit fundul. Se pun bucatile de pui si se rumenesc pe ambele parti (aprox 5 min pe fiecare parte). Se scoate puiul pe o farfurie.
2. In oala se adauga cartofii taiati rondele si se rumenesc putin. Nu trebuie sa fie facuti, doar pe margini putin rumeni. Se scot din oala.
3. In oala se adauga cateii de usturoi si se rumenesc la foc mediu, nu mai mult de 5 min. Nu-i lasati sa se faca maro, vor deveni amari.
4. Se pune vinul peste usturoi (dati focul la mic sa nu va stropeasca uleiul incins!) si cu o lingura de lemn se freaca bine fundul oalei sa se desprinda toate prajelile. Cand a inceput sa fiarba vinul se pune puiul si cartofii inapoi in oala, se adauga cimbrul, sare si piper, se amesteca bine si se toarna si apa. Se lasa la fiert cu capac, la foc mediu pentru 30 min.
* fiind lichid putin supravegheati oala sa nu scada lichidul si sa se arda mancarea la fund; daca vi se pare ca scade prea repede mai adaugati cate putina apa, la sfarsit sa va ramana in oala un sos alb cam de un deget.
5.  Se serveste cald cu crutoane de paine pregatite in casa.

Niciun comentariu: