Ingrediente
1 kg cartofi
1 ceapa mare (cca 150 gr)
1 lingurita rasa piper (1/2 lingurita daca nu ii doriti foarte picanti)
2 lingurite rase boia dulce
1 lingurita sare
9 linguri ulei
1 ceapa mare (cca 150 gr)
1 lingurita rasa piper (1/2 lingurita daca nu ii doriti foarte picanti)
2 lingurite rase boia dulce
1 lingurita sare
9 linguri ulei
Preparare
1. Se pun la fiert cartofii in coaja. Sunt fierti
cand furculita intra usor in ei. Se pot fierbe si in oala cu presiune, vor
fierbe mai repede.
2. Se scurg de apa, se lasa la racit si se
curata de coaja.
3. Cartofii se taie cubulete mai mici, de
aprox 1.5 - 2 cm.
* cartofii taiati cuburi mici (eu asa-i prefer) sau chiar dati pe razatoare au un aspect mai frumos decat taiati cuburi normale
* cartofii taiati cuburi mici (eu asa-i prefer) sau chiar dati pe razatoare au un aspect mai frumos decat taiati cuburi normale
4. Ceapa tocata marunt se pune la prajit in
uleiul incins intr-o tigaie larga.
5. Cand ceapa e moale se adauga condimentele,
se amesteca rapid.
* nu lasati condimentele la prajit mult, fiindca boiaua devine amara.
* nu lasati condimentele la prajit mult, fiindca boiaua devine amara.
6. Adaugati cartofii cubulete. Cu o lingura
lata se amesteca usor, mai mult intorcandu-i de jos in sus ca sa nu se
striveasca.
Se verifica de sare si se servesc decorati cu patrunjel sau cu iaurt.
Se verifica de sare si se servesc decorati cu patrunjel sau cu iaurt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu