vineri, 20 septembrie 2013

Pui cu alune




Ingrediente

1 piept de pui taiat bucatele mici
200 gr alune(pajite si sarate)
1 lingura coniac
2 linguri sos de soia
1 lingurita cu varf amidon
1/2 cana supa de pui
1 fir praz taiat inele sau ceapa verde
putin ulei
o jumatate cana orez basmati

Preparare

1. Se pune orzeul la fiert. Se taie carnea fasii mici. Supa, coniacul si soia se amesteca intr-o cana. Separat se dizolva amidonul in putina apa rece.
2. Se unge wok-ul cu putin ulei si apoi se lasa sa se infierbinte bine. Se adauga carnea de pui si se prajeste 3 minute pana si-a schimbat culoarea.
3. Se arunca si alunele peste carne si se mai lasa la prajit 3 minute. Amestecati tot timpul
4. Se adauga supa+coniac+soia si amidonul si se lasa inca 2 minute sa se lege sosul.
5. Se stinge focul si se adauga prazul (sau ceapa verde). Amestecati.
6. Se serveste cu orez basmati fiert simplu cu sare

Niciun comentariu: