marți, 24 septembrie 2013

Orez spaniol




Ingrediente

350 gr orez cu bob lung
30 ml ulei
1 ceapa mare
1 ardei gras
3 catei usturoi
250 gr rosii din conserva sau proaspete
650 ml apa sau supa de pui
sare, piper
chili  (optional)
1 varf lingurita chimen macinat (optional)
1 lingurita oregano

Preparare

1. Prajim orezul in ulei pana devine auriu, cam 10 minute.
2. Adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul taiat fasiute subtiri si mai calim 5 minute.
3. Adaugam rosiile strivite cu furculita, iar daca sunt proaspete le luati pielita jos si le macinati in blender. Adaugam si usturoiul strivit si mai calim 1 minut.
4. Stingem totul cu apa sau supa de pui si condimentam cu aprox. 2 lingurite sare, piper, chili  dupa gust, chimen daca doriti si oregano.
5. Aducem totul la fierbere, apoi dam focul pe mic, punem capacul si lasam la fiert aprox. 15 minute, pana orezul absoarbe tot lichidul. daca dupa acest timp orezul nu e facut mai picurati putina apa si mai lasati la fiert.

Niciun comentariu: