Ingrediente
350 gr orez
cu bob lung
30 ml ulei
1 ceapa mare
1 ardei gras
3 catei usturoi
250 gr rosii din conserva sau proaspete
650 ml apa sau supa de pui
sare, piper
chili (optional)
1 varf lingurita chimen macinat (optional)
1 lingurita oregano
30 ml ulei
1 ceapa mare
1 ardei gras
3 catei usturoi
250 gr rosii din conserva sau proaspete
650 ml apa sau supa de pui
sare, piper
chili (optional)
1 varf lingurita chimen macinat (optional)
1 lingurita oregano
Preparare
1. Prajim orezul in ulei pana devine auriu,
cam 10 minute.
2. Adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul
taiat fasiute subtiri si mai calim 5 minute.
3. Adaugam rosiile strivite cu furculita, iar
daca sunt proaspete le luati pielita jos si le macinati in blender. Adaugam si
usturoiul strivit si mai calim 1 minut.
4. Stingem totul cu apa sau supa de pui si
condimentam cu aprox. 2 lingurite sare, piper, chili
dupa gust, chimen daca doriti si oregano.
5. Aducem totul la fierbere, apoi dam focul pe
mic, punem capacul si lasam la fiert aprox. 15 minute, pana orezul absoarbe tot
lichidul. daca dupa acest timp orezul nu e facut mai picurati putina apa si mai
lasati la fiert.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu