vineri, 20 septembrie 2013

Pui cu bere, lamaie si rozmarin





Ingrediente

1 pui intreg(pentru rotisat)
1 lamaie
5 catei usturoi
2 crengute rozmarin
250 ml bere
1 lingura boia dulce
1 lingurita boia iute
1 lingurita sare
2 lingurite piper
ulei

Preparare

1. Amestecam condimentele (boia, sare, piper)
2. Puiul se spala, se zvanta bine cu servetele si se taie in doua pe lung. Se freaca bine cu condiment, pe ambele parti.
3. Intr-un vas termorezistent se toarna ulei cat sa acopere fundul. Se toarna inauntru si sucul de la lamaie. Se taie felii usturoiul si se presara in vas. Se aseaza bucatile de pui peste usturoi.
4. Cojile de la lamaia stoarsa le taiem rondele si le asezam pe langa pui (sub aripi, sub pulpe). La fel procedam si cu rozmarinul.
5.Turnam berea in vas (nu turnati peste pui, se duc condimentele, turnati pe marginea vasului)
6. Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si dati la cuptor la 240C pentru 1 ora.
7. Scoateti apoi folia si porniti grillul cuptorului pe mediu. Lasati puiul sub grill inca 20 minute, pielea trebuie sa devina crocanta. In aceste 20 minute trebuie sa-l verificati din cand in cand sa nu se arda! Daca vedeti ca partea de sus (in special aripile) se coloreaza si devine crocanta, dar partea de jos inca nu, dati grillul la foc mai mic!
*Daca nu aveti grill, lasati puiul pur si simplu in cuptor fara folie pana devine crocant

Niciun comentariu: