Ingrediente
1 pui
intreg(pentru rotisat)
1 lamaie
5 catei usturoi
2 crengute rozmarin
250 ml bere
1 lingura boia dulce
1 lingurita boia iute
1 lingurita sare
2 lingurite piper
ulei
1 lamaie
5 catei usturoi
2 crengute rozmarin
250 ml bere
1 lingura boia dulce
1 lingurita boia iute
1 lingurita sare
2 lingurite piper
ulei
Preparare
1. Amestecam condimentele (boia,
sare, piper)
2. Puiul se spala, se zvanta
bine cu servetele si se taie in doua pe lung. Se
freaca bine cu condiment, pe ambele parti.
3. Intr-un vas termorezistent se toarna ulei
cat sa acopere fundul. Se toarna inauntru si sucul de la lamaie.
Se taie felii usturoiul si se presara in vas. Se
aseaza bucatile de pui peste usturoi.
4. Cojile de la lamaia stoarsa le taiem
rondele si le asezam pe langa pui (sub aripi, sub pulpe). La fel
procedam si cu rozmarinul.
5.Turnam berea in vas (nu turnati
peste pui, se duc condimentele, turnati pe marginea vasului)
6. Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si
dati la cuptor la 240C pentru 1 ora.
7.
Scoateti apoi folia si porniti grillul cuptorului pe
mediu. Lasati puiul sub grill inca 20 minute, pielea
trebuie sa devina crocanta. In aceste 20 minute trebuie sa-l verificati din
cand in cand sa nu se arda! Daca vedeti ca partea de sus (in special aripile)
se coloreaza si devine crocanta, dar partea de jos inca nu, dati grillul la foc
mai mic!
*Daca nu aveti grill, lasati puiul pur si simplu in cuptor fara folie pana devine crocant
*Daca nu aveti grill, lasati puiul pur si simplu in cuptor fara folie pana devine crocant
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu