Au fost aduse din
India in urma cu multe milenii, iar apogeul carierei lor medicale l-au atins in
Egiptul Antic. Cuisoarele sunt una din plantele dezinfectante cele mai
puternice de pe pamant. O singura cuisoara pusa, de exemplu, intr-o fiertura de
carne ii va prelungi termenul de valabilitate cu 24 de ore. De aceea, sunt
necesare la conservarea aproape oricarui aliment, dar si pentru combaterea unei
multitudini de boli infectioase. Iata un mic ghid terapeutic al cuisoarelor.
Colita de putrefactie,
disfunctii biliare - Se pun in salatele de fructe (de mere, grapefruit, lamaie)
1-2 varfuri de cutit de cuisoare pisate. Se fac cure cu astfel de salate,
mancate inainte de fiecare masa, vreme de o saptamana.
Balonare - Inainte si
dupa masa se ia un varf de cutit de pulbere de cuisoare. Gustul vom vedea ca
este destul de greu de suportat, dar efectul este mai puternic decat al
oricarui medicament.
Prevenirea racelilor -
Se mesteca 1-2 cuisoare pe zi, mai ales atunci cand intram in contact cu mari
aglomeratii umane.
Durerea de masea - Se
piseaza o cuisoara si se pune la masea. Efectul anesteziant este aproape
instantaneu.
Mancarimi ale pielii
si piscaturile de insecte - Se amesteca praf de cuisoare cu apa pana se face o
pasta, care se aplica pe piele. Va va surprinde puterea efectului lor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu