miercuri, 18 septembrie 2013

Stafilococi




Tinctura de usturoi  

Printre principalii constituenti ai usturoiului, se numara si doua principii active antibiotice (alicina si garlicina), cu actiune puternica asupra stafilococilor. 

Pregatiti o tinctura de usturoi in felul urmator: intr-o sticla de 1 litru se pune 1/3 usturoi pisat (mai putin de un sfert din capacitatea ei) care se acopera cu 2/3 de alcool rafinat. 

Se tine la macerat 15 zile (cel mai bine la soare), agitandu-se des. 

Dupa perioada de macerare, se strecoara printr-un tifon, se stoarce bine si se pune intr-o sticla curata. 

Se consuma sub forma de picaturi. 

Cura se incepe cu 3 picaturi puse intr-un paharel de apa calda care se bea dimineata, pe stomacul gol. 

Se creste doza zilnica cu cate o picatura, pana ce se ajunge la 25 de picaturi, apoi se scade zilnic cu cate o picatura, pana se ajunge la 3 picaturi. 

Usturoiul este atat de activ, incat trebuie folosit cu moderatie, in functie de toleranta personala. 

Nu trebuie sa cadem in greseala celor care cred ca pentru a grabi insanatosirea, dozele trebuie inmultite cu 5-10 picaturi. 

Dincolo de un anumit prag, efectele se diminueaza, devin nule sau chiar nocive. 

Dupa ce cura cu usturoi ia sfarsit, se pot consuma si in continuare, zilnic, 1-2 catei inghititi dimineata, pe stomacul gol. 

Niciun comentariu: