Tinctura de usturoi
Printre principalii
constituenti ai usturoiului, se numara si doua principii active antibiotice
(alicina si garlicina), cu actiune puternica asupra stafilococilor.
Pregatiti o
tinctura de usturoi in felul urmator: intr-o sticla de 1 litru se pune 1/3
usturoi pisat (mai putin de un sfert din capacitatea ei) care se acopera cu 2/3
de alcool rafinat.
Se tine la macerat 15 zile (cel mai bine la soare),
agitandu-se des.
Dupa perioada de macerare, se strecoara printr-un tifon, se
stoarce bine si se pune intr-o sticla curata.
Se consuma sub forma de picaturi.
Cura se incepe cu 3 picaturi puse intr-un paharel de apa calda care se bea
dimineata, pe stomacul gol.
Se creste doza zilnica cu cate o picatura, pana ce
se ajunge la 25 de picaturi, apoi se scade zilnic cu cate o picatura, pana se
ajunge la 3 picaturi.
Usturoiul este atat de activ, incat trebuie folosit cu
moderatie, in functie de toleranta personala.
Nu trebuie sa cadem in greseala
celor care cred ca pentru a grabi insanatosirea, dozele trebuie inmultite cu
5-10 picaturi.
Dincolo de un anumit prag, efectele se diminueaza, devin nule
sau chiar nocive.
Dupa ce cura cu usturoi ia sfarsit, se pot consuma si in
continuare, zilnic, 1-2 catei inghititi dimineata, pe stomacul gol.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu