sâmbătă, 28 septembrie 2013

Lasagna




Ingrediente reteta lasagna:

16 foi de Lasagna
500 g carne tocata de vaca
100 ml sos spaghete
100 ml sos rosii
500 g mozzarela
1 pahar lapte sau 150-200 ml smantana
2 linguri parmezan ras
2 oua
2 lingurite oregano
2 lingurite busuioc
1 lingurita sare
4 catei usturoi
1/4 piper proaspat macinat
3 linguri ulei de masline

Modul de preparare a retetei:


Se pun foile de lasagna la fiert in apa cu sare sau se utilizeaza conform indicatiilor. Intre timp se pregateste sosul de carne pentru lasagna: se pune uleiul intr-o cratita si se caleste carnea tocata; se adauga sosul de spaghete, sucul de rosii si se mai tine pe foc 10 minute.
 
Se pregateste sosul alb pentru lasagna: se amesteca mozzarela su ouale, oregano si busuioc, laptele sau smantana, usturoiul pisat, sare si piper. Se foloseste un mixer pentru a se obtine un sos consistent.
 
Foile fierte de lasagna se scot din apa si se racesc (se pot utiliza si foi de lasagna care nu necesita fierbere). Se unge o tava, se aranjeaza un strat de foi lasagna pe fundul tavii astfel incat marginile foilor sa se suprapuna. Peste foile de lasagna se pune un strat de carne, apoi unul de sos alb de lasagna. Se adauga un strat de foi si se continua, avand grija ca sa finalizam lasagna cu un ultim strat de foi. Ultimul strat de foi se stropeste cu ulei de masline si se presara cu parmezan. Lasagna se da apoi la cuptor 40 - 50 minute la foc mediu (pana cand furculita intra usor in lasagna).

Niciun comentariu: