Zaharul tos este toxic pentru organism.
|
Pentru a fi metabolizat, el este mai intai invertit in interiorul
corpului, operatiune care necesita mult calciu, care se preia din oase,
dinti, unghii, par.
|
Zaharul invertit este inofensiv pentru organism.
|
Materiale necesare:
|
- 1 kg. zahar tos;
|
- 150 ml. apa (de la robinet sau plata);
|
- o lingurita rasa de sare de lamaie;
|
- un vas emailat (se interzice folosirea inox-ului sau a
aluminiului).
|
Mod de preparare:
|
- Se pun toate ingredientele intr-un vas smaltuit, se fierbe totul
la foc iute si se amesteca putin cu o lingura de lemn (nu se foloseste nici
un fel de metal).
|
- Invertirea zaharului dureaza, in total, 10 minute.
|
- Fierband in clocote, zaharul se transforma intr-o compozitie
limpede ca uleiul sau ca mierea; pe marginea vasului se aduna o spuma
pamantie la culoare, care se strange cu lingura de lemn si se arunca.
|
- In ultimele 2-3 minute de fierbere, trebuie sa fim atenti ca
siropul din vas sa nu se inchida la culoare; pentru aceasta vom micsora
intensitatea focului.
|
- Cand este gata, zaharul nu mai colecteaza spuma si are consistenta
unei smantani mai subtiri.
|
- Se lasa la racit putin si cand este caldut inca, se toarna in
borcane curate prin doua straturi de tifon.
|
- Se foloseste in loc de zahar in ceai, cafea, lapte, prajituri,
checuri, cozonac, cu conditia de a micsora cantitatea de lichid, eventual din
albusuri (in cazul prajiturilor).
|
joi, 24 aprilie 2014
Zaharul invertit
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu