Ingrediente
- 500 g ciuperci
- zeama de la 1 lamaie
- sare si piper
- usturoi, dupa gust
- maioneza (puneti atat cat considerati ca trebuie)
Mod de preparare:
Ciupercile le spalam sub jet
de apa rece. Punem apa la fiert intr-o cratita incapatoare. Cand incepe sa
fiarba punem in apa 1 lingurita de sare, cateva boabe de piper si zeama de la o
lamaie mare. Fierbem ciupercile in jur de 15-20 de minute, gustati si vedeti
cand sunt gata.
Le punem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs si racit.
Intre timp se prepara maioneza. Galbenusul
fiert se sfarama bine intr-un castron si se presara putina sare. Punem galbenusul
crud si omogenizam. Turnam apoi ulei in fir subtire, amestecand continuu cu o
lingura de lemn. Din cand in cand stropim cu zeama de lamaie.
Ciupercile bine racite le
taiem felii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Le punem intr-un castron,
punem maioneza si omogenizam. Potrivim gustul de sare, punem si putin piper
proaspat macinat si usturoiul bine pisat. Omogenizam si dam la rece pentru 1
ora.
Se serveste ca aperitiv, dar
merge foarte bine si ca garnitura la diferite fripturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu