Persoanele expuse fumatului pasiv în cursul copilăriei pot fi afectate
de probleme respiratorii la vârsta de 50 de ani, conform unui studiu. Dar
cercetătorii de la Universitatea din Minnesota, Statele Unite ale Americii, au
ajuns la concluzia că includerea fructelor în alimentaţia zilnică reduce
riscurile fumatului pasiv. La studiu au participat 35.000 de adulţi, cu vârsta
între 45 şi 74 de ani, nefumători, care în cursul anamnezei realizate şi-au amintit de faptul că în copilărie au fost victime ale fumatului
pasiv. 19% dintre aceştia au afirmat că mama lor fuma, iar în 48% dintre cazuri
tatăl era fumător.
Pe
baza acestor date, cercetătorii americani au afirmat că micuţii care au fost
expuşi fumatului pasiv prezintă mai multe riscuri de a suferi afecţiuni
respiratorii la maturitate. Cea mai întâlnită afecţiune este tusea cronică.
Preocupaţi de efectele negative ale fumatului, cercetătorii au remarcat că un regim bogat în fructe şi soia poate reduce simptomele afecţiunilor respiratorii. "Rezultatele au arătat că adulţii care au fost expuşi fumatului în copilărie tuşesc mai puţin dacă mănâncă mai multe fructe. Fibrele alimentare din fructe au efect benefic asupra plămânilor, reducând inflamaţiile", a declarat dr. Stephanie London. Două fructe pe zi sunt suficiente! Dar asta nu înseamnă că părinţii nu trebuie să-si protejeze micuţii de fumul de ţigară!
Preocupaţi de efectele negative ale fumatului, cercetătorii au remarcat că un regim bogat în fructe şi soia poate reduce simptomele afecţiunilor respiratorii. "Rezultatele au arătat că adulţii care au fost expuşi fumatului în copilărie tuşesc mai puţin dacă mănâncă mai multe fructe. Fibrele alimentare din fructe au efect benefic asupra plămânilor, reducând inflamaţiile", a declarat dr. Stephanie London. Două fructe pe zi sunt suficiente! Dar asta nu înseamnă că părinţii nu trebuie să-si protejeze micuţii de fumul de ţigară!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu