Ingrediente
- 200 g cascaval
- Umplutura:
- 200 g branza de vaci proaspata
- 50g unt
- 1 lingura smantana
- 1 ceapa mica
- sare si piper
- boia de ardei dulce
- marar verde
Mod de preparare:
Punem o cratita cu apa la
fiert. Cand apa incepe sa fiarba stingem focul, punem cascavalul invelit
in folie alimentara si acoperim cu un capac. Il lasam vreo 15-20 de minute pana
cascavalul se inmoaie foarte bine.
Scoatem cascavalul din folie
si il punem pe o alta bucata de folie curata. Il intindem usor cu sucitorul
(sau cu mana) pana ajunge la o grosime de cca
0.5 cm.
Branza de vaci se mixeaza cu
untul moale la temperatura camerei si smantana, pana devine o crema fina si
spumoasa. Se adauga ceapa si mararul tocate fin. Potrivim gustul de sare si
piper si “coloram” crema de branza cu putina boia de ardei.
Crema de branza se intinde
uniform peste foaia de cascaval, apoi se ruleaza cu atentie, cat mai strans
posibil. Se inveleste in folie si se da la rece pentru 1 ora, apoi se feliaza
dupa dorinta.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu