luni, 24 iunie 2013

Tartă de chimen dulce şi anşoa




2 linguriţe de şofran
350 grame făină, plusează mai multă pentru frământare
25 grame de unt fără sare
1 linguriţă de drojdie uscată instant
2 linguriţe jumătate de sare
3 căpăţâni de chimen dulce, tăiat în felii subţiri
1 linguriţă de zahăr
1 lămâie stoarsă
2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
1-2 cutii mici de hamsii în conserve în ulei, scurse
Măsline verzi

Se pune şofranul într-un vas şi se acoperă cu 50 mililitri de apă clocotită. Se lasă timp de 10 minute, apoi se adaugă 150 mililitri de apă caldă. Într-un castron, se freacă făina şi untul, se adaugă drojdie, o linguriţă jumătate de sare şi apa cu şofranul şi se amestecă până se obţine un aluat moale. Se acoperă şi se lasă timp de două ore. Nu este nevoie să fie frământat.

Se pun chimenul dulce, o linguriţă de sare şi una de zahăr, sucul de lămâie, usturoiul şi 250 mililitri de apă într-o tigaie, se acoperă şi se fierbe timp de 20 de minute. Se scoate capacul şi se fierbe uşor timp de 20 minute, până se usucă, apoi se lasă deoparte până se răceşte. Se întinde aluatul pentru a acoperi o tavă cernută cu făină, de 30 pe 20 centimetri, apoi se lasă să crească timp de 30 de minute. Amestecul se acoperă cu chimenul dulce, se presară cu anşoa, se adaugă măsline pe deasupra şi se coace la 240 grade Celsius pentru 20-25 de minute.

Niciun comentariu: