2 linguriţe de şofran
350 grame făină,
plusează mai multă pentru frământare
25 grame de unt fără
sare
1 linguriţă de drojdie
uscată instant
2 linguriţe jumătate
de sare
3 căpăţâni de chimen
dulce, tăiat în felii subţiri
1 linguriţă de zahăr
1 lămâie stoarsă
2 căţei de usturoi,
tocaţi mărunt
1-2 cutii mici de
hamsii în conserve în ulei, scurse
Măsline verzi
Se pune şofranul
într-un vas şi se acoperă cu 50 mililitri de apă clocotită. Se lasă timp de 10
minute, apoi se adaugă 150 mililitri de apă caldă. Într-un castron, se freacă
făina şi untul, se adaugă drojdie, o linguriţă jumătate de sare şi apa cu
şofranul şi se amestecă până se obţine un aluat moale. Se acoperă şi se lasă
timp de două ore. Nu este nevoie să fie frământat.
Se pun chimenul dulce,
o linguriţă de sare şi una de zahăr, sucul de lămâie, usturoiul şi 250
mililitri de apă într-o tigaie, se acoperă şi se fierbe timp de 20 de minute.
Se scoate capacul şi se fierbe uşor timp de 20 minute, până se usucă, apoi se
lasă deoparte până se răceşte. Se întinde aluatul pentru a acoperi o tavă
cernută cu făină, de 30 pe 20 centimetri, apoi se lasă să crească timp de 30 de
minute. Amestecul se acoperă cu chimenul dulce, se presară cu anşoa, se adaugă
măsline pe deasupra şi se coace la 240 grade Celsius pentru 20-25 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu