Ingrediente
500 gr
branza de vaci proaspata
100 gr zahar
2 oua
1 varf lingurita bicarbonat
1 esenta vanilie
200 gr faina
smantana
dulceata
100 gr zahar
2 oua
1 varf lingurita bicarbonat
1 esenta vanilie
200 gr faina
smantana
dulceata
Bucati: 10
Preparare
Branza se
amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza apoi ouale si
vanilia, iar la sfarsit faina. Puteti amesteca aluatul cu
robotelul sau mixerul sa se omogenizeze mai bine!
*daca branza e mai umeda s-ar putea sa mai aveti nevoie de 1 lingura de faina in compozitie; aluatul trebuie sa fie usor de format, sa nu fie prea lipicios.
*daca branza e mai umeda s-ar putea sa mai aveti nevoie de 1 lingura de faina in compozitie; aluatul trebuie sa fie usor de format, sa nu fie prea lipicios.
Se pune intr-o
tava adanca mult ulei la incins.
Se formeaza din
aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului. Se
strapunge bila cu degetul prin centru, apoi treceti
bila prin faina. Usor, mariti gaura din mijloc si aplatizati
putin colacul obtinut.
Prajiti papanasii
in uleiul incins pe ambele parti pana sunt rumeni (aprox 5
minute).
Serviti cu smantana
si dulceata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu