Ingrediente (pentru 4 persoane):
2-3 pastravi sau salai (circa 1,2 kg),
4 rosii,
2 lamai,
1 legatura
patrunjel verde,
2 fire marar,
4 felii de paine graham,
4 linguri ulei de
masline,
40 g unt,
sare, piper.
Mod de preparare:
Se curata pestele, se spala bine, se zvanta si se sareaza in
interior.
Rosiile spalate si sterse se taie felii mai groase, la fel si una din
lamai.
Verdeata se spala si se taie marunt (cu foarfeca).
Se asaza feliile de
rosii - ca solzii de peste - intr-o forma mare, dreptunghiulara,
termorezistenta, se sareaza, se pipereaza si se presara cu jumatate din
verdeata tocata.
La mijlocul formei se pun pestii, peste ei feliile de lamai,
si deasupra se toarna 2 linguri de ulei de masline.
Se sareaza, se pipereaza,
se presara miezul de paine de graham si se baga in cuptorul incins.
Se lasa sa
se rumeneasca 20 de minute. Intre timp, se topeste untul pe bain-marie (vas cu
aburi) impreuna cu uleiul ramas si zeama celei de-a doua lamai.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu