Ingrediente (pentru 4 persoane):
4 fileuri de peste ˆ 200 g (cod, merluciu etc.),
zeama de la o
lamaie,
sare, piper,
3 linguri ulei de masline.
Pentru sos
150 g telina
(tulpini),
1 ceapa,
1 catel de usturoi,
1 legatura patrunjel verde,
2 linguri
ulei de masline,
500 g rosii decojite taiate bucatele,
100 g masline negre,
2
linguri capere,
2 foi de dafin, 100 ml vin alb.
Mod de preparare:
1. Se spala pestele, se zvanta si se stropeste cu zeama de
lamaie.
2. Se prepara sosul: telina se spala si se taie rondele, ceapa si
usturoiul se curata si se taie marunt, iar patrunjelul spalat si zvantat se
toaca. Se calesc toate, circa 5 minute, in uleiul incins, se adauga si
celelalte ingrediente si se lasa 10 minute sa fiarba incet. Se gusta de sare si
piper.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu