Măslinele
picante pot fi introduse între straturile pulpei de miel. Se serveşte cu pâine
crocantă sau cu must. Gramajele sunt pentru şase porţii.
100
grame de făină condimentată
6
linguri de ulei de măsline
3
cepe mari, tăiate în felii subţiri
2
frunze de dafin
400
grame de cartofi, tăiaţi bucăţi
4
morcovi, tăiaţi cuburi
1
legătură de ţelină, tăiată cuburi
4
căţei de usturoi, 3 tăiaţi felii subţiri, al patrulea tocat mărunt
3
linguri de pastă de tomate
350
mililitri de vin alb sec
800
mililitri supă de pui
80
grame măsline negre, cu sâmbure
1
crenguţă de rozmarin proaspăt
Sare
şi piper negru proaspăt măcinat
Sucul
şi coaja rasă fin de la două lămâi
Un
mic buchet de frunze de pătrunjel, fără tulpini, tocat mărunt
Se
încălzeşte cuptorul la 160 de grade Celsius. Mielul se trece prin făină. Se pun
patru linguri de ulei într-o tigaie mare şi, pe un foc de nivel mediu spre
mare, se pun pulpele de miel unele lângă altele, înainte de a le aşeza deoparte
pe o farfurie.
Se
adăugă restul de ulei în tigaie, se reduce focul la mediu-scăzut şi se căleşte
uşor ceapa cu frunzele de dafin, amestecând din când în când, aproximativ 15
minute. Se adaugă cartofii, morcovii şi ţelina, se amestecă timp de cinci
minute, apoi se adaugă usturoiul felii şi pasta de tomate, şi se călesc pentru
un minut.
Se
toarnă vinul, se lasă să fiarbă pentru câteva minute, apoi se toarnă în supa de
pui. Se aduce la foc mic, iar mielul pe pune în tavă împreună cu măslinele,
rozmarinul, sarea şi piperul negru măcinat.
Se
aduce la foc mic, se acoperă cu o folie de copt şi un capac şi se pune la
cuptor timp de două ore, până când carnea este foarte fragedă.
După
două ore, se scoate din cuptor şi se amestecă împreună cu sucul de lămâie.
Chiar înainte de servire, coaja de lămâie, pătrunjelul şi usturoiul tocat se
amestecă şi se presară peste pulpele de miel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu