duminică, 9 iunie 2013

Pui cu ardei gras si masline



Ingrediente (pentru 4-5 persoane): 

1 pui de 1,5 kg taiat bucati, 
125 g slaninuta afumata (taiata fasii), 
4 rosii, 
2 ardei grasi, 
2 cepe, 
4 catei de usturoi, 
o jumatate de lamaie, 
80 g masline verzi, 
80 g masline negre, 
o frunza de dafin, 
4 linguri ulei de masline, 
sare, piper, 
1 lingurita sofran (pulbere) diluat in 150 ml apa.
         

Mod de preparare: 

Rosiile spalate se taie in patru, la fel si ardeii curatati de nervuri si seminte. 

Ceapa se curata si se taie rondele. 

Se inmoaie maslinele verzi in apa clocotita in care s-a turnat zeama de la o jumatate de lamaie si se lasa trei minute, dupa care se scurg. 

Intr-o cratita, se rumenesc rondelele de ceapa - circa 5 minute - in uleiul bine incins, apoi se scot si se pun la prajit fasiile de slaninuta. 

Se pun in cratita bucatile de pui, ceapa rumenita si slaninuta. Se adauga rosiile, ardeii, cateii de usturoi (curatati) si foaia de dafin. 

Deasupra se toarna sofranul diluat in apa, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa fiarba la foc potrivit 30 de minute. 

Se incorporeaza maslinele verzi (scurse) si maslinele negre si se lasa sa mijoteasca inca 10 minute. 

Puiul astfel preparat se serveste cald, cu o garnitura de paste fainoase.

Niciun comentariu: