Ingrediente (pentru 6 persoane):
Pentru blat -
4 oua,
100 g zahar,
100 g faina,
30 g amidon,
50 g unt topit,
1 lingura faina pentru forma.
Pentru umplutura -
200 g marmelada (jeleu) de zmeura,
500 g zmeura proaspata,
200 ml tuica
nebatuta,
1 plic zahar vanilat,
50 g migdale taiate felii.
Mod de preparare: -
Preparati blatul cu o zi inainte de a servi prajitura.
Ungeti cu putin unt topit forma (diametrul: 26 cm, marginile detasabile) si
bagati-o la frigider. Incingeti cuptorul la 180¡C.
Bateti bine ouale cu
zaharul intr-un castron asezat pe baie de apa (fierbinte) pana ce compozitia
creste, devine spumoasa si se intareste suficient (Incep sa se vada urmele
lasate de tel).
Luati castronul de la bain-marie si continuati sa bateti
compozitia pana ce se raceste. Incorporati - in ploaie - faina cernuta impreuna
cu amidonul si pe urma restul de unt topit.
Infainati forma, aplecand-o in
toate partile, indepartati surplusul de faina si turnati in forma aluatul de
blat. Bagati-l la cuptor si lasati-l sa se coaca 25 de minute.
Lasati-l apoi
sa se raceasca in forma (cand e rece se desprinde de pereti), scoateti-l pe o
planseta si tineti-l in camara, pana a doua zi, cand preparati umplutura. -
Amestecati (cu mixerul) 150 g zmeura cu 2 linguri de peltea si pasati amestecul
printr-o sita. Taiati blatul in doua (pe orizontala).
Asezati o jumatate pe un
platou si ungeti-o pe toata suprafata cu 2/3 din jeleul cu zmeura. Puneti peste
ea si cealalta jumatate si ungeti-o si pe ea cu amestecul ramas. -
Prajiti
feliile de migdala la foc slab, intr-o tigaie de teflon (neunsa), bateti frisca
(tinuta 24 de ore la frigider) si adaugati, cand e pe jumatate batuta, zaharul
tos si zaharul vanilat. - Imbracati prajitura cu un strat de frisca, presarati
deasupra boabele de zmeura si lipiti pe margini - de jur-imprejur - migdalele
prajite.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu