duminică, 9 iunie 2013

Sardine escabeche




50 mililitri de ulei de măsline
2 cepe mici, tăiate în felii subţiri
4 morcovi medii, tăiaţi în felii subţiri
50 mililitri de oţet din vin alb 
4 sardine, fără măruntaie
Sare şi piper proaspăt măcinat
Un buchet de coriandru, tocat


 Se pun două linguri de ulei de măsline într-o tigaie. Se adăugă ceapa la foc mediu, timp de trei minute, şi se călesc până când sunt moi.

Se adăugă morcovii felii, se asezonează şi se gătesc cu ceapa pentru aproximativ cinci minute. Se adaugă oţetul din vin alb şi se fierbe timp de două minute. Legumele trebuie să fie puţin crocante. Acestea vor fi lăsate la căldură în timp ce se încălzeşte o lingură de ulei într-o altă tigaie. Sardinele se asezonează cu sare şi piper şi se prăjesc la foc mediu timp de două minute, pe fiecare parte.

Coriandrul se amestecă împreună cu ceapa şi morcovii şi sardinele se servesc deasupra.

Niciun comentariu: