Ingrediente
1 1/2 kg varza acra, 1/2 kg carne de porc,oaie,vita sau de pasare grasa, 100 g
ceapa, 100 ml untdelemn, 100 g orez, o foaie de dafin, piper, ienibahar, cimbru,
marar, smintina.
Mod de preparare
Ceapa taiata marunt se caleste in tot untdelemnul, direct in oala sub
presiune, numai un minut, se adauga carnea tocata, se amesteca 2 minute, ca sa
se coaguleze la suprafata, apoi se pune varza taiata, condimentele, cimbru,
marar, o foaie de dafin si 1/2 l apa fierbinte; se amesteca bine totul,se
inchide oala cu capacul si se lasa sa fiarba la foc mic, cca o ora.Se ia, apoi,
de pe foc, se lasa sa se raceasca sau se raceste in apa rece ca sa se poata
scoate capacul;se adauga orezul spalat (nefiert), se amesteca bine cu varza si
carnea.Dupa aceea, se pune capacul, se pune pe foc si se lasa inca cca 15
minute, la foc mijlociu, ca sa fiarba si orezul, care va incorpora tot lichidul
ramas in oala.Musacaua va avea acelasi gust ca si cind fiecare ar fi fiert
separat.Se serveste simpla sau cu smintina, la masa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu