luni, 1 octombrie 2012

INGHETATA CU VANILIE



Ingrediente

5 oua, 80-100 g zhar tos, 1/2 l lapte, o lingura rom, un plic cu zhar vanilat, 100 g frisca batuta spuma.

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare intr-un lighenas smaltuit de 2-3 l.Se adauga zaharul tos si romul si se bat in continuare, pina cind se intaresc din nou;apoi se pun galbenusurile si laptele.In compozitie se poate pune, cind aceasta este rece, si 100 g frisca batuta spuma, cu care se amesteca .Totul se bate imediat cu telul in forma de para, pe un vas cu apa clocotita, timp de 8-10 minute.Dupa ce se infierbinta bine si se bate tot timpul repede,insistind pe fundul vasului, ca sa nu se coaguleze;pasta se omogenizeaza si incepe sa se ingroase.Cind se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat si, facultativ, se adauga un paharel de lichior cu aroma preferata.Se lasa sa se raceasca citeva minute dupa carese pune in tavite la congelator in tavite sau in cupe.

Niciun comentariu: