Ingrediente
5 oua, 80-100 g zhar tos, 1/2 l lapte, o lingura rom, un plic cu zhar vanilat,
100 g frisca batuta spuma.
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma tare intr-un lighenas smaltuit de 2-3 l.Se adauga
zaharul tos si romul si se bat in continuare, pina cind se intaresc din nou;apoi
se pun galbenusurile si laptele.In compozitie se poate pune, cind aceasta este
rece, si 100 g frisca batuta spuma, cu care se amesteca .Totul se bate imediat
cu telul in forma de para, pe un vas cu apa clocotita, timp de 8-10 minute.Dupa
ce se infierbinta bine si se bate tot timpul repede,insistind pe fundul vasului,
ca sa nu se coaguleze;pasta se omogenizeaza si incepe sa se ingroase.Cind se ia
de pe foc, se pune zaharul vanilat si, facultativ, se adauga un paharel de
lichior cu aroma preferata.Se lasa sa se raceasca citeva minute dupa carese pune
in tavite la congelator in tavite sau in cupe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu