Ingrediente
un pui de cca 1 kg, 100 g orez, 2 oua, pipota si ficatul de la pui, 80 g ceapa
rasa fin, piper, marar, patrunjel, vegeta.
Mod de preparare
Pentru umplutura se taie pipota cit se poate de marunt, daca sunt mai multe
se trec prin masina de tocat. Ceapa si pipota se pune intr-o craticeoara de 1
1/2 l impreuna cu uleiul si orezul se calesc 2-3 min la foc mic amestecind
mereu, apoi se sting cu 1/2 l apa fierbinte potrivinduse gustul cu o lingura de
vegeta si fierbinduse la foc mic acoperite pina cind scade lichidul si orezul
este moale. Cind orezul s-a racit se adauga ficatul crud taiat marunt sau trecut
prin sita de sirma, ouale intregi, un virf de cutit de piper, marar patrunjel, o
data cu ceapa si pipotele se pot pune si 100 g ciuperci taiate marunt.Compozitia
se pune in cornet si cu ea se umple puiul. Se baga la cuptor si cind incepe sa
se rumeneasca se stropeste cu apa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu