Ingrediente
1/2 kg ficat de vitel, porc sau pasare, 200 g ceapa, 100 g unt sau untdelemn, un
virf de cutit sau de lingurita , piper, ienibahar, nucsoara, sare.
Mod de preparare
Ceapa taiata in felii subtiri se caleste in tot untul sau untdelemnul, circa
10 minute, la foc mic, pina cind devine lucioasa, amestecind din cind in cind,
ca sa nu se arda.Se pun, apoi 2linguri cu apa, ca sa se moaie mai bine ceapa si
se fierbe la foc foarte mic , acoperita, inca 5-6 minute.Cind apa a scazut, se
pun ficatul taiat in felii de 2 cm grosime si 4-5 cm lungime si contimendele; se
inabusa sub capac circa 10 minute, intorcindu-se pe ambele parti.Ficatul nu se
prajeste mai mult, deoarece se intareste.Cind este gata, se presara cu putina
sare (dupa gust) si se serveste ca fel intii,sau asociat cu piure de cartofi si
cu salate de cruditati sau cu muraturi, ca fel doi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu