Ingrediente
Foaia: 3 oua, cca 270 g faina, Siropul: 200 g zahar, 150 ml apa, 50 ml
rom.Umplutura: 1 kg frisca.
Mod de preparare
Din oua si faina se pregatesc taietei subtiri. dupa ce s-au uscat taietei se
presara intr-o tava mare. Se coc la cuptor cca 15 min pina cind se rumenesc
putin. In acest timp zaharul se fierbe in 2-3 clocote se pune romul dupa care se
stropesc taieteii cu acest sirop. Se mai lasa la cuptor pina ce absoarbe tot
siropul si se leaga ca o foaie. Foaia se lasa sa se raceasca in tava ca sa se
intareasca dupa care se taie in jumate. O jumatate se taie in patrate de 5/5 cm
, pe lumatatea cea lalta se pune un strat de 3-4 cm grosime de frisca pe ea se
pun patratele in ordinea in care au fost, dupa forma lor trecind cu cutitul prin
frisca se taie si foaia de dedesubt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu