Ingrediente
200 g ficat de vitel, porc sau pasare, 1/2 kg ciuperci , 100 ml vin, 200 ml suc
de rosii, 80 g ceapa, 100 ml untdelemn, marar, patrunjel, 20 ml zeama de lamiie,
o lingurita rasa sare, piper.
Mod de preparare
Ceapa taiata marunt se caleste in untdelemn, 2 minute, apoi se adauga
ciupercile bine spalate si taiate in felii mai groase, vinul, sucul de rosii,
sarea, un virf de cutit de piper, frunze de marar si patrunjel taiate marunt si
zeama de lamiie.Se fierb acoperite cca 30 minute, pina cind se moaie
bine.Ciupercile spalate lasa multa apa, dar se fierb, dar se fierb pina aceasta
scade la nivelul lor.Se pot fierbe si la cuptor, tot acoperite, pina ce scade
apa si ramine un sos care sa le cuprinda.Ficatul se taie, in felii de cca 3 cm
grosime.Feliile se presara cu putin piper,se trec prin faina si se
prajesc.Ficatul prajit se asaza pe platou, se presara cu putina sare si se
serveste imediat, cu mincarea de ciuperci calda in jur, ca fel intii sau fel
doi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu