Ingrediente
250 g ficat de pasare, vitel sau porc, 200 g ceapa, 80 g unt sau untdelemn, 2
cuisoare intregi, cite un virf de cutit de condimente(piper,
ienibahar,coriandru, scortisoara),150 ml vin, 200 ml suc de rosii, sare.
Mod de preparare
Ceapa taiata in felii subtiri se caleste, la foc mic, in tot untul sau
untdelemnul, cca 10 minute, pina cind devine lucioasa, fara sa se
ingalbeneasca.Se adauga apoi, 2 linguri cu apa si se fierbe acoperita, la foc
mic, inca 10 minute, amestecind, ca sa nu se arda.Se adauga, apoi, ficatul taiat
felii, si condimentele.Se prajesc, acoperite, 10 minute intorcindu-le pe ambele
parti, ca sa se patrunda bine, apoi se adauga vinul, sucul de rosii si apa, cit
sa cuprinda tot materialul din cratita.Se sareaza dupa gust, se adauga,
facultativ, vin sau zeama de lamiie si se lasa sa fiarba inca 2-3 clocote.Se
serveste simpla, calda, ca fel intii, sau cu garnitura de orez sau cu piure de
cartofi, ca fel doi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu