sâmbătă, 10 iulie 2010

Rac, 4 iulie - Ziua grupului reprezentativ

Persoanele nascute pe 4 iulie se simt cele mai implinite atunci cand reprezinta un grup de care sunt mandri, indiferent ca este familial, regional, rasial, politic, economic sau social. Radacinile sunt extrem de importante pentru ei si rareori ii vor lasa pe altii sau chiar pe ei insisi sa uite care le sunt originile.

Astfel, cei nascuti pe 4 iulie nu vor fi multumiti cand actioneaza in interese pur personale. Le place sa isi lase amprenta in calitate de contribuabili atunci cand este nevoie de un efort sustinut. Totusi, nu putem spune ca nu le place sa fie sau sa lucreze singuri. Perioadele lungi de singuratate le pot fi necesare pentru a-si dezvolta proiectele incepute sau pentru a-si planifica derularea actiunilor, insa o asemenea activitate functioneaza invariabil in cadrul unui program social mai vast.

In mod caracteristic, atunci cand ajung la maturitate, cei nascuti astazi se vor integra foarte serios si puternic in cadrul unui grup bine definit. Ei se vor stradui sa devina reprezentantii cu functia de conducere, sau se vor multumi sa activeze ca simpli membri devotati. In ambele cazuri, nativii zilei de 4 iulie isi vor pune cu mandrie amprenta distincta a pregatirii lor precedente.

Intalnirile de familie periodice joaca un rol important in vietile nativilor zilei de 4 iulie. Patriotismul afisat de catre cei nascuti pe 4 iulie este rar exprimat orbeste. Adesea, se va manifesta ca o dorinta de a face natiunea mai buna sau de a oferi critici constructive. Sunt putine cazurile, totusi, in care cei nascuti astazi nu sunt deloc interesati de evenimentele politice si sociale de anvergura. Este posibil, insa, ca acestia sa ramana apolitici.

Adesea, nativii mai inzestrati vor fi capabili sa sesizeze gandurile si sentimentele neimpartasite ale celorlalti. Totusi, ei stiu sa-si pastreze obiectivitatea atunci cand este vorba de chestiuni personale. Fara indoiala, cei nascuti astazi scot in evidenta anumite trasaturi neobisnuite, deosebindu-se net de ceilalti. Acestea pot fi caracteristici fizice si psihologice evidente sau caracteristici mai subtile ce vor fi dezvaluite doar celor care ii cunosc la un nivel mult mai profund.

In general, nativii zilei de 4 iulie par mult mai simpli decat sunt in realitate deoarece sunt adesea retinuti cand este vorba de dilemele umane, emotionale. Ei considera ca acestea le inhiba abilitatile de a functiona eficient in lume. Cei nascuti astazi trebuie sa se fereasca de egoism, mandrie, aroganta si manie neintemeiata (chiar daca actioneaza pentru o cauza altruista).

SFATURI: Fereste-te de sovinism atunci cand este vorba de prezentarea grupului din care faci parte in societate, sau in lumea intreaga. Incearca sa iti pastrezi obiectivitatea si spiritul critic in acest sens. Aminteste-ti ca esti liber ca individ si ca ai o datorie fata de tine insuti.

PUNCTE FORTE:

Credincios

Darnic

Mandru

PUNCTE SLABE:

Egocentric

Fixat



Niciun comentariu: